Saturday, 3 November 2012

204. Kat mana nak beli buku ONLINE?


Baru2 ni mak aku suruh cari online book shop dekat tenet.
Aku dah start pening dah.
Lohhh website mana aku nak terjah ni kan.
Aku ni namanye aje penjual novel, tapi buku2 ilmiah pe semua kat mana jual manalah aku tahu.
Tak pernah2 beli buku secara online so memang tak tahu.
Bila Google berlambak je yang keluar.
Tapi weh buku yang mak aku nak takde la pulak and some of website yang aku jumpa bagi aku tak mesra pelanggan.
Leceh pulak method nak membeli.
Satu lagi diorang takde Paypal.
Entah, aku kalau shopping online mesti nak guna Paypal.
Rasa safe.

So terdetik la nak membeli kat mph online.
Pernah baca kat blog somewhere pasal mph online, jadi terus p sana.

Seronok weh shopping kat sini!
Dan kebetulan ke hape ntah,
diorang buat SALE!
Harga diskaun perghhh cantik, boleh tahan ^^
Hoho me like okeh!
Dah la diorang buat FREE DELIVERY pulak time tu!

Apa lagi kan???
Terus rembat novel siket miahahahaha~

At the end aku beli 2 novel dan 3 buku untuk mak aku.
Oh and yes, semua buku yang mak aku nak ada kat situ.
Ceh senang je rupanya nak mencari buku.
Tak payah susah2 drive pergi bandar.
Dari rumah pon boleh :D

Oh nak cerita pasal harga kat korang.
Okeh aku cakap pasal novel2 yang aku beli je lah eh.
Buku2 mak aku malas pulak nak tunjuk sorehhh.

Tunas by Hlovate tu aku beli kat kedai eh, bukan online. ** Percaya tak weh, aku dah baca hampir semua novel Hlovate!

Aku beli novel baru,
I Love You Stupid by Melur Jelita and Maaf Jika Aku Tak Sempurna by Acik Lana.
Dua novel ni famous kottt.
Yang by MJ tu memang dah lama aku mengidam nak baca~
Haha mana la tau MJ buat cerita ala2 Hilman dengan Intan lagi ^^
Auwwwwww tak tidur malam lagi la aku kali ni kehkehkeh.
Harga novel MJ kalau kat kedai kalau tak silap RM39,
but after discount mph bagi harga RM33 sahaja hoiiiiiiii tak rasa ke berbaloi2 kat situ?!
Yang buku Acik Lana pun macam tu jugak.
Tak ingat harga berapa tapi lau tak silap aku dapat less RM5/6 camtu la!

HOHO!
Bapak murah kannn.
Dah save RM12 kot untuk 2 novel!
Untuk buku2 mak aku pun camtu gaks.
Diorang less nak dekat RM15 for 3 books!
Dah la FREEEEEE DELIVERY.

Seyesss sukew weh!
So, sape2 yang nak membeli buku secara ONLINE,
boleh pergi sini eh.
Aku tak tahulah bila diorang buat sale lagi, so korang kena check regularly k!